Image
Naar boven
Navigatie
11/24/2015

The Spirit of the valley – De ondernemersgeest van Silicon Valley

Als er een evenement op de Hasseltse Corda Campus georganiseerd wordt, is mijn interesse bijna per definitie gewekt. De Limburgse incubator houdt duidelijk de vinger aan de pols en speelt in op actuele thema’s en technologieën.

The only true failure is the failure to try.

Vorige week woensdag vond op de bruisende techcampus de voorstelling van The Spirit of the Valley plaats, een nieuw boek over de fenomenale ondernemersgeest die in de mythische Silicon Valley rondwaart. De auteurs Steven van Belleghem, Peter Hinssen en Harry Demey kwamen hun ervaringen tijdens hun bezoek aan Silicon Valley met ons delen.

Ik vloekte even binnensmonds toen ik merkte dat ik met mijn sportieve sneakers en geruit hemd behoorlijk underdressed was tussen de vele maatpakken en cocktailjurkjes op de Corda Campus. Helaas had ik niet de tijd gevonden om nog even langs huis te gaan.

spirit of the valley

 

 

 

 

 

 

 

Gastheer Start It @kbc had in het voorprogramma drie sterke start-up pitches van Wee Taps, Conversation Starter en Small Teaser voorzien. Daarna was het aan Peter, Steven en Harry om de rest van de avond in te vullen.

THE UNICORN CLUB

Peter Hinssen begon met het verhaal van Silicon Valley. Op een boeiende manier vertelde hij over de verschillende disrupties die van daaruit teweeggebracht werden en hoe de ontwikkeling van ontwrichtende technologieën steeds sneller en sneller gaat. De exponentiële stijging van het aantal ondernemingen dat tot de Unicorn Club behoort (Amerikaanse start-ups die minstens 1 miljard dollar waard zijn) toont dit onomstotelijk aan.

overcrowded-unicorns

DISNEY

Silicon Valley is een vallei van durvers en creatievelingen. Om dat laatste te accentueren heeft Facebook op de diensten van Disney beroep gedaan om zijn volledige campus in te kleden met creatieve ideeën.

De Facebookcampus werd in een creatief jasje gestoken door Disney

De Facebookcampus werd door Disney in een creatief jasje gestoken

 

 

 

 

 

 

 

Maar Zuckerberg wil zijn medewerkers ook bij de les houden. De waarschuwing dat het snel weer gedaan kan zijn met het succes als je niet voortdurend innoveert en relevant blijft, wordt gesymboliseerd door het Facebookpaneel aan de Hacker Way in Palo Alto. Op de achterkant ervan prijkt nog steeds het logo van Sun Microsystems, een van de grootste slachtoffers toen de internetzeepbel uiteenspatte in 2000.

LIFE ON MARS

Steven Van Belleghem gaf toelichting bij een aantal interessante trends en legde uit hoe de productadoptiecurve door de digitale disruptie steeds korter is geworden. Vele elementen die hij aanraakte, komen ook in zijn warm aanbevolen boek When Digital Becomes Human ter sprake.

Daarnaast bracht Steven een boeiend verhaal over het bezoek aan SpaceX,  het bedrijf van Elon Musk dat ruimtevaart commercieel betaalbaar wil maken en als einddoel de kolonisatie van Mars heeft om de menselijke soort te kunnen redden. Van een bedrijfsmissie gesproken!

Sun Microsystems - Facebook

 

 

 

 

 

 

 

SLIMME ARMBAND

Tot slot nam Harry Demey van LDV United het woord, die een eenvoudige matrix hanteert om uit te maken of een product of dienst succesvol kan zijn. ‘Als merk moet je zowel relevant als onderscheidend zijn.’  Harry sloot de avond af met de lancering van de Zembro Bracelet (voorheen Embracelet), een intelligente armband die kan dienen als alarm voor actieve senioren.

Graag besluit ik met een citaat uit het boek van Geert Standaert (Proximus): ‘We worden verlamd door de Belgische mentaliteit dat we niet mogen mislukken in wat we doen. Dat moet veranderen. The only true failure is the failure to try.’

 _ _ _

Geschreven door Sarah Schoutrop

Sarah Schoutrop is projectmanager bij het creatieve communicatiebureau NVandersom.
Voor meer informatie neem contact op via info@nvandersom.be of 011 39 75 63

_ _ _

Meer blogberichten:

CEO op de sofa – Bij ondernemers op de schoot
Waarom u als bedrijf moet investeren in content marketing.
7 gouden communicatietips voor start-ups

 

 

Vond je dit interessant? Deel het op sociale media.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone