Image
Naar boven
Navigatie
08/17/2015

I am a photomaniac – JIM tv

““I

Op basis van bovenstaande foto werd ik geselecteerd. 

Enkele weken geleden was ik rustig spaghetti aan het eten toen mijn telefoon overging. Het was een onbekend nummer. ‘Hallo, u spreekt hier met Tatjana van JIM tv. Jij had een tijdje terug deelgenomen aan de wedstrijd I am a Photomaniac. Wel, proficiat, jij bent geselecteerd om hier aan deel te nemen!’ Ik schrok me een bult, want ik was al lang vergeten dat ik me ooit voor die wedstrijd kandidaat had gesteld. Vijftig uitgekozen fotografen mochten hun werk voorstellen aan een jury. Zij zou beslissen welke acht deelnemers verder mogen gaan om tijdens een bootcamp te strijden voor de titel Photomaniac.

‘Neem je vijf beste foto’s mee, afgedrukt op A4.’ Mijn vijf beste foto’s kiezen was niet eenvoudig, want natuurlijk wil je er tussenuit springen en een sterke indruk nalaten op de jury.

Binnenkort BV

De dag van de waarheid was aangebroken. Al gauw vulde het Fotomuseum in Antwerpen zich met de geselecteerde fotografen. Nadat we elk een papier ondertekenden waarin we toestemming gaven om ons te filmen, stond de cameraploeg gereed. Het hele gebeuren werd op beeld vastgelegd om er later een tv-reeks over te maken! Jaja, vanaf november wordt deze uitgezonden op JIM tv. Misschien kan je mij daar wel op spotten ;)

We kregen elk een nummer op onze borst geplakt. Gelukkig was ik er snel bij en kreeg ik het nummer 10. Niet zo extreem lang wachten, dacht ik dan. Helaas was dat wel het geval.
Maar om de wachttijd wat draaglijker te maken konden we eten en drinken op kosten van JIM tv. Een mooie geste!

Zwarte deur

Zenuwen had ik niet echt, tot op het moment dat ik aan de deur van de aula stond te wachten. Je ziet die momenten wel eens tijdens een aflevering van ’So you think you can dance’ of ‘The voice’. Het wachten aan de deur is altijd het ergste.

‘Nummer 10, Jolien het is aan jou!’
Daar was ze dan, de grote zwarte deur. Mijn moment brak aan. My time to shine zeggen ze weleens. Maar veel tijd om te stralen was er niet. Na amper vijf minuten stond ik alweer buiten.

IJsjes

De juryleden waren allemaal heel spontaan en vriendelijk. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Er werd aandachtig gekeken naar en gedebatteerd over mijn foto’s. De vragen die ze me stelden, leidden tot interessante discussies. Voor ik het wist werd dit aangenaam gesprek afgerond en mocht ik mijn foto’s alweer inpakken.

Dat was het dan. Het enige wat me nu nog restte was afwachten. Wachten op een telefoontje met een positieve of negatieve boodschap. Aan mijn collega’s – die me heel hard gesteund en aangemoedigd hadden – had ik ijsjes beloofd indien ik naar de volgende ronde mocht.

Helaas heeft het niet mogen baten en zullen de ijsjes voor een andere keer zijn. Ik wens de finalisten heel veel succes en kijk ernaar uit om I am a photomaniac op JIM-tv te volgen!

_MG_7088

 

Nvandersom Jolien

 

Thema_3

 

Jolien Lintermans Grafisch ontwerper bij het creatieve communicatiebureau bij NVandersom.
Voor meer informatie neem contact op via info@nvandersom.be of 011 39 75 65

Schrijven robots beter dan copywriters?
Waarom u als bedrijf moet investeren in content marketing.
7 gouden communicatietips voor start-ups

Vond je dit interessant? Deel het op sociale media.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone